Η ΣΠΙΘΑ στηρίζει την προειδοποιητική Λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλιο

logo_spitha-kap_vert 2Το Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών (Σπίθα) χαιρετίζει, στηρίζει ολόψυχα και συμμετέχει στην πρωτοβουλία λαϊκών φορέων για κήρυξη του Απριλίου ( Προειδοποιητικά )  ως μήνα Λαϊκής στάσης πληρωμών. 

Με την επιβολή των μνημονίων καταργήθηκε η εθνική μας ανεξαρτησία, η συνταγματική νομιμότης και ποδοπατήθηκαν δημοκρατικές, λαϊκές και εργατικές κατακτήσεις. Οι ένθεν και ένθεν του ατλαντικού ιμπεριαλιστές ανέλαβαν και τυπικά την διακυβέρνηση της χώρας μέσω της Τρόικα και  του ΔΝΤ. Οι πολιτικοί υπάλληλοι της άρχουσας τάξης που συνεργάζεται με τους ξένους επικυρίαρχους έχουν πλέον περιοριστεί σε ρόλο διεκπεραιωτή. Στόχος των ιμπεριαλιστών και των εγχωρίων συνεργατών τους είναι η λεηλασία και διαρπαγή του εθνικού πλούτου της πατρίδος μας. Για να πραγματοποιήσουν τα μοχθηρά σχέδιά τους έπρεπε να καταλυθεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα και εργατική κατάκτηση ώστε ο λαός μας εξουθενωμένος, ταπεινωμένος και αδύναμος να ενδώσει στις απαιτήσεις τους.

Εν μέσω της πρωτοφανούς φοροεπιδρομής, των συνεχών εκβιασμών και της ανοικτής βίας ο λαός μας οφείλει στην ιστορία και τον πολιτισμό του να σταθεί όρθιος και να σηκώσει απέναντι στην νέα κατοχή το ανάστημά του, να αντιπαρατάξει το αγωνιστικό του φρόνημα και να ανατρέψει το σύστημα αυτό που ανέχεται την διαρπαγή του εθνικού του πλούτου και εμποδίζει την δημοκρατική, κοινωνική και οικονομική του ανάπτυξη.

Για να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα και τα όνειρά τους εφιάλτης ο λαός μας πρέπει να βρει δρόμους ενότητος και να συγκροτήσει ένα παλλαϊκό δημοκρατικό μέτωπο που, όπως το ΕΑΜ, θα τον σώσει από την πείνα και τη σκλαβιά. Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι η χώρα μας διαθέτει πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνάμεις που όταν τις εκμεταλλευτεί ο εργατικός, ικανός και δημιουργικός λαός θα οικοδομήσουμε μία νέα κοινωνία ευημερίας και ελευθερίας.

Συνεπώς το ΚΑΠ-Σπίθα που έχει σαν στρατηγικό στόχο την συγκρότηση αυτού του Μετώπου στέκεται αλληλέγγυο σε κάθε ενωτική και αγωνιστική κινητοποίηση. Η ανυπακοή στα κελεύσματα της εξουσίας σήμερα και η γενικευμένη αντίσταση αύριο που θα εξελιχτεί σε γενικευμένη αντίσταση θα εγκαθιδρύσει την δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία δηλαδή τους αναγκαίους όρους μιας ολόπλευρης κοινωνικής και οικονομικής αναπτύξεως.

Καλούμε κι εμείς με την σειρά μας τους εργαζομένους, την νεολαία, τους επαγγελματίες, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες κάθε πατριώτη και δημοκράτη να στηρίξει την πρωτοβουλία κηρύξεως του Απριλίου ( Προειδοποιητικά ) ως μήνα Λαϊκής στάσης πληρωμών. 

Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» – Μίκης Θεοδωράκης
 
 
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s