Ο Απρίλιος ο μήνας της λαϊκής στάσης πληρωμών

april 2013f

Το μήνα Απρίλιο αποφάσισαν να κάνουν πράξη το κίνημα της λαϊκής στάσης πληρωμών οι επιτροπές κατοίκων, σωματεία, κινήματα και συλλογικότητες σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, οι επιτροπές αγώνα που συμμετέχουν στο Κίνημα της Λαϊκής στάσης πληρωμών τονίζουν οτι το μηνα Απρίλιο, δεν πληρώνουμε τίποτα, σε εφορίες, ΔΕΚΟ και Τράπεζες.

Στόχοςτης κίνησης αυτής είναι να διακοπεί η ροή χρήματος προς τα κρατικά ταμεία, να δημιουργηθεί πρόβλημα στο τραπεζικό σύστημα και να κλονιστεί η κυβέρνηση, που αν χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα, θεωρείται σίγουρο από πολλούς ότι θα πέσει. Η προσπάθεια πρέπει να πλαισιωθεί από προτροπή για μαζικές αναλήψεις από τις τράπεζες (για τους ελάχιστους που απέμειναν με καταθέσεις).

Ετσι κι αλλιώς είναι πάρα πολλοί οι συμπολίτες μας που έχουν σταματήσει να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους επειδή δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν τόνισε μιλώντας στο radio1d.gr ο εκπρόσωπος του ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΠ Γιώργος Θεοδωρόπουλος. Αυτός είναι ένας τρόπος να χτυπήσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να στείλουμε το μηνυμα ότι έχει κυρηχθεί ήδη στάση πληρωμών όχι μόνο από τους πολίτες που δεν πλέον να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού ή τους ηλεκτρικού αλλά και από το κράτος το οποίο έχει οδηγήσει σε καταστροφή τα νοσοκομεία και τα σχολεία, διευκρινίζει. Τονίζει οτι στο πλαίσιο των αλλαγών στις συνήθειες μας επηρεάστηκαν άμεσα ακόμα και τις διατροφικές μας συνήθειες. Βγάλαμε ένα χειμώνα τρώγοντας μακαρόνια και όσπρια από τις αγορές των προϊόντων Χωρίς μεσάζοντες, τυλιγμένοι με κουβέρτες, και τα παιδιά μας διάβαζαν τρέμοντας από το κρύο, λέει.

Σημειώνει οτι το δίλημμα που τίθεται τη σημερινή εποχή είναι να επιβιώσουμε ή να συνεχίσουμε να πληρώνουμε. Έχουμε κατηγορηθεί ως τζαμπατζήδες, σημειώνει, αλλά είμαστε εμείς αυτοί που πληρώνουμε πάντα.

Το μήνυμα που δίνει η Στάση του Απριλίου είναι καθαρά πολιτικό και προετοιμάζει το έδαφος για μια γενική πολιτική απεργία. «Η εσωτερική τρόικα, δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση, έχει αγκιστρωθεί στην εξουσία και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει πραγματικά στην κοινωνία. Η λαϊκή οργή κι η αγανάκτηση έχει φτασει στο απροχώρητο. Δεν είναι πλέον διαχειρήσιμα μεγέθη», υπογραμμίζει ο κ Θεοδωρόπουλος.

Ο συντονιστής των επιτροπών Ακρίβεια-STOP στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Θεοδωρόπουλος κάλεσε τους ακροατές του radio1d.gr σε ξεσηκωμό. Δεν είναι κανείς μόνος, είπε. Πρέπει να περιφρουρήσουμε την αξιοπρέπεια μας. Πρέπει να σκεφτούμε οτι υπάρχει μέλλον. Και αυτό το μέλλον είναι η νέα γενιά, σημειώσε.

Το ξεχωριστό στοιχείο αυτής της δράσης είναι οτι μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να λάβουν μέρος ακόμα κι αυτοί που θα ήθελαν να μην πληρώνουν αλλά για διάφορους λόγους δεν μπορούν να το κάνουν. Γι αυτό το λόγο, ενδείκνυται μια κορύφωση της κινητοποίησης το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου.

Τμήμα Ειδήσεων Radio1d.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.radio1d.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14694:o-aprilios-o-minas-tis-laikis-stasis-plirom%CE%BFn&catid=75:2012-09-13-13-37-18&Itemid=63#ixzz2PFBkFFkR

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s