«Σπίθα» ΑΝΤΑΡΣΥΑς, το κίνημα Λαϊκής Στάσης Πληρωμών

Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ

Κι ενώ το «χαράτσι» αποτελεί βασικό σημείο  σύγκρουσης των κυβερνητικών εταίρων και το Μαξίμου ετοιμάζεται να κάνει γονυκλισίες στην τρόικα προκειμένου να παραταθεί το μέτρο και το 2013 μειωμένο κατά 15%, η κοινωνία έχει άλλα σχέδια. Και όχι μόνο.

elef_SPΤη Λαϊκή Στάση Πληρωμών σε  εφορίες, ΔΕΚΟ και τράπεζες για το μήνα Απρίλιο, που ξεκίνησε χθες, στηρίζουν ένθερμα το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα»,  η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) μαζί με 25 πρωτοβάθ­μια σωματεία εργαζομένων. Μαζί τους, ο πυρήνας της δυναμικής αυτής αντίδρασης, που είναι οι Επιτροπές Δεν Πληρώνω, αλλά και περισσότερες α­πό 60 συνελεύσεις και συλλογικότητες πολιτών. «Η ανυπακοή στα κελεύσματα της εξουσίαϊς σή­μερα και η γενικευμένη αντίσταση αύριο, που θα εξελιχτεί σε γενικευμένη αντίσταση, θα εγκαθιδρύ­σει τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία, δη­λαδή τους αναγκαίους όρους μιας ολόπλευρης κοινωνικής και οικονομικής αναπτύξεως»,τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της «Σπίθας». Και προσθέτει: «Καλούμε κι εμείς με τη σειρά μας τους εργαζομένους, τη νεολαία, τους επαγγελματίες, τους μικρούς επιχειρηματίες, τους μικρομεσαίους και φτωχούς αγρότες, κάθε πατριώτη και δημο­κράτη να στηρίξει την πρωτοβουλία κηρύξεως του Απριλίου (προειδοποιητικά) ως μήνα λαϊκής στά­σης πληρωμών».

Τη Λαϊκή Στάση Πληρωμών χαιρετίζει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία τονίζει: «Τώρα η λαϊκή αγανά­κτηση και οργή πρέπει να γίνει μαζική συλλογική οργανωμένη δύναμη ανατροπή$. Ήρθε η ώρα να ακουστεί μαζικά και μαχητικά “Δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε!”. Η στάση πληρωμών τον Απρίλη πρέπει να είναι μια πρώτη οργανωμένη λαϊκή απάντηση στη φοροεπιδρομή, που θα βαδί­σει μαζί με την πάλη του εργατικού κινήματος, της εκπαίδευσης, των κατοίκων της Χαλκιδικής».

Στο μη περαιτέρω έχει φτάσει για την ΟΛΜΕ η κατάσταση, λόγω της σκληρής φορολόγησης:

«Τα χαράτσια και οι φόροι που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα σε βάρος των λαϊ­κών στρωμάτων, σε συνδυασμό με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγή­σει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση», τονίζεται στην ανακοίνωσή της. Και συνεχίζει: «Αυ­τή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος, πριν ο­δηγηθούμε σε ολοκληρωτική πείνα και εξαθλίω­ση. Στηρίζουμε την πρωτοβουλία συλλογικοτήτων για την ανακήρυξη του Απρίλη 2013 σε μήνα λαϊ­κής στάσης πληρωμών».

«Η παράταση του μέτρου το 2013 θα οδηγήσει σε πλήρες αδιέξοδο», λένε οι ακτιβιστές των επι­τροπών που επανασυνδέουν «παράνομα» το ηλε­κτρικό στα σπίτια των πολιτών. «Οι άνθρωποι δεν μπορούν να εξοφλήσουν το ηλεκτρικό, θα μπο­ρέσουν να αντεπεξέλθουν στην πληρωμή του φό­ρου;». Αναζητείται απάντηση…

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 2/4/2013

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s