Ανατροπές δεν γίνονται από τα πάνω

Anatropi_apo_ta_kato

 

 

 

ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ Και Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Ανατροπές δεν γίνονται από τα πάνω Ανατροπή από τα κάτω, για να ‘χει ο λαός το πάνω χέρι! Θέλουμε πραγματικά την ανατροπή τους;

Πριν από δύο μήνες, την Κυριακή 24/2 στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ 28 στην Αθήνα δεκάδες συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, συνδικαλιστικά και εργατικά σχήματα συζητήσαμε την πρόταση των Επιτροπών Αγώνα για Πανελλαδική Προειδοποιητική Λαϊκή Στάση Πληρωμών.

Ομόφωνα η συνέλευση συντονισμού αποφάσισε να υιοθετήσει την πρόταση και να την κάνει πράξη, δράση ανατροπής που θα αναπτυχθεί με δεκάδες πρωτοβουλίες ενημέρωσης και εκδηλώσεις σε κάθε γειτονιά, θα κορυφωθεί με παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στα τέλη Μάρτη και θα ξεκινήσει από την 1η Απρίλη με γενικευμένη Λαϊκή Στάση Πληρωμών σε ΔΕΚΟ/ΕΦΟΡΙΑ/ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε και κάθε προοδευτική πολιτική παράταξη διακηρύσσει ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Οι σχεδιασμοί της ισοπέδωσης και της φτωχοποίησης όλης της κοινωνίας πρέπει να σταματήσουν τώρα. Μοναδικός δρόμος είναι η ανατροπή τους προκειμένου ο λαϊκός παράγοντας να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του, να την επιβάλλει και μαζί να επιβάλλει πολιτικές στον αντίποδα αυτών που γεννούν ανεργία, φτώχεια, απογοήτευση, αδιέξοδα, θάνατο.

Μαζί με τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία που δοκιμάζεται καθημερινά, δοκιμάζονται οι πολιτικές και τα ανατρεπτικά τα λόγια των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών που δηλώνουν απέναντι από το μνημονιακό μέτωπο της τροϊκανής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, του ΣΕΒ και των τραπεζιτών. Ελπίζουμε οι διακηρύξεις τους περί ανατροπής να μην αποδειχτούν τελικά ανέξοδες και φρούδες.

Καλέσαμε κάθε πολιτική παράταξη, και τους συνδικαλιστικούς φορείς να πάρουν θέση. Η λαϊκή αντεπίθεση που ξεκίνησε από τα κάτω  δεν πρόκειται να σταματήσει. Θα προχωρήσει και θα φέρει ανατροπές. Θα ανατρέψει αυτούς που σχεδιάζουν και ανατρέπουν τις ζωές μας κι αυτούς που εύκολα καλλιεργούν αυταπάτες και σκέπτονται το λαό στο παρασκήνιο και τη διαχειριστική τους λογική στο προσκήνιο.

 

 

Ποιοί θέλουν την ανατροπή;

Αν μ’ ένα κόμμα ερχόταν η άνοιξη θα ’χαμε πάντα καλοκαίρι, αλλά οι τέσσερις εποχές είναι νομοτέλεια αδιαμφισβήτητη.

Άνοιξη 2013, κι όμως βρισκόμαστε μετά από τρία χρόνια Μνημόνια,  καταμεσής του σκληρότερου κοινωνικού χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών. Ανεργία, τρομοκρατία, φοροληστεία και χαράτσια χτυπούν αλύπητα τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία ενώ οι καλοπληρωμένοι παπαγάλοι της αλυσίδας των ΜΜΕ συνεχίζουν το κακόηχο βιολί τους

Η αναμονή και η ελπίδα για το αύριο μετατράπηκε σιγά σιγά σε απογοήτευση και παθητικότητα.

Ο ερχομός του «μεσσία» αποδεικνύεται πλέον η πιο μεγάλη ουτοπία. Τα κινήματα όμως και οι αντιστάσεις από τα κάτω αποκτούν βηματισμό, συντονίζονται σχεδιάζουν. Μετά από τρία χρόνια καταλήγουμε σε ένα κοινό πολιτικό στόχο: Την ανατροπή τους!

Την ανατροπή όλων όσων σχεδιάζουν να κλέψουν και να υποτάξουν τα δικαιώματα και τα θέλω μας, να ισοπεδώσουν τις ζωές μας.

Ανακοινώνεται λοιπόν η γενικευμένη ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.

Μέρα με τη μέρα δεκάδες συλλογικότητες, οργανώσεις, εργατικά σχήματα και σωματεία συντονίζονται και στηρίζουν το λαϊκό σχεδιασμό της ανατροπής.

 

Θέλουμε την ανατροπή τους;

Με το παραπάνω τίτλο αναρωτιόμαστε και απευθύναμε το ερώτημα σε όσες πολιτικές συλλογικότητες/οργανώσεις και κόμματα κάνουν απλόχερα αναφορές για ανατροπές και σχέδια Β’.

Τους καλέσαμε να πάρουν θέση ανοιχτά και ξάστερα. Όσοι διακηρύσσουν την ανυπακοή και την αντίσταση. Όσους διακηρύσσουν περί αποδέσμευσης από το λαϊκό σφαγείο της ΕΕ.

Καλέσαμε όλους όσους εκτιμούν ότι η παρουσία του λαού στο προσκήνιο αντί της προσέλευσης στο παραβάν του εκλογικού τμήματος αποτελεί δέσμευση στη πράξη, ιδεολογικό κεκτημένο, πεποίθηση για πραγματικές ανατροπές στη κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων. Η ανταπόκριση χρήζει ανάλυσης και ακόμη και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι συγκεκριμένη. Δείτε την εδώ: https://laikistasipliromon.wordpress.com και αναρωτηθείτε: Που είναι οι μεγαλόστομες διακηρύξεις στη πράξη;

Ο μήνας προειδοποιητικής ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ βρίσκει ανταπόκριση στο δοκιμαζόμενο κόσμο αλλά η συντονισμένη εμφάνιση των λαϊκών κινημάτων στο προσκήνιο δεν φαίνεται να έχει συγκινήσει ακόμα, στο βαθμό των «ανατρεπτικών» τους διακηρύξεων, τα κομματικά επιτελεία. Γιατί άραγε…;

 

 

Το λαϊκό κίνημα πρέπει να κινηθεί προς τρεις κυρίως μεγάλους στόχους:

Με βάση τα προηγούμενα το λαϊκό κίνημα πρέπει να κινηθεί το ερχόμενο διάστημα προς τρεις κυρίως μεγάλους στόχους: 

1. Την συνεχή προσπάθεια οργάνωσης μιας μαζικής λαϊκής στάσης πληρωμών που θα επιτείνει την αποτυχία των εισπρακτικών μέτρων και θα υπονομεύσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, επιταχύνοντας την πτώση της, ενώ παράλληλα θα ανακουφίσει τον κόσμο και θα ανεβάσει το ηθικό του. 

2. Την οργάνωση μιας γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας με άμεσο στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Μια τέτοια απεργία θα έχει πανευρωπαϊκό αντίκτυπο σε εχθρούς και φίλους, θα καταδείξει τις εσωτερικές αντιθέσεις της άρχουσας τάξης σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, θα ενεργοποιήσει ανενεργά τμήματα της εργατικής τάξης, θα αναδείξει ίσως νέες ηγεσίες σε κόμματα και συνδικάτα αποδεικνύοντας την ανεπάρκεια των παλιών ή και νέα σχήματα αυτοοργάνωσης, θα ξεμπροστιάσει τους ναζιστές και θα τους περιθωριοποιήσει δείχνοντας το βαθύτατα συστημικό ρόλο τους. Πάνω απ’ όλα όμως, θα σφυρηλατήσει στην πράξη την ενότητα των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων, από τον ελευθεριακό χώρο έως την αριστερά, καθώς οι διάφορες τάσεις και εκφάνσεις τους θα πρέπει εκ των πραγμάτων να συνεργαστούν, αρχικά για τη συγκρότηση ενός μίνιμουμ μεταβατικού προγράμματος και στη συνέχεια για την εφαρμογή του. 

3. Τη συγκρότηση ενός δικτύου δομών λαϊκής (αντι)εξουσίας, ή άλλως, θεσμών επιβολής της λαϊκής θέλησης, που θα περικυκλώσουν το αστικό μπλοκ και θα εμποδίσουν την εφαρμογή της πολιτικής του. Δεν αναφερόμαστε σε λύσεις δοσμένες από τα πάνω που αποσκοπούν μόνο στη συγκρότηση αριστερής, ή ακόμα χειρότερα, αντιμνημονιακής κυβέρνησης, δηλαδή για λύσεις τύπου απλού λαϊκού αντιμνημονιακού μετώπου, αλλά πραγματικά για δομές φτιαγμένες από τα κάτω, δομές πραγματικής λαϊκής εξουσίας και όχι απλά κινηματικές και διεκδικητικές, έστω μαχητικότερες ή μαζικότερες από τις συνήθεις. Με το δεδομένο συσχετισμό δυνάμεων, αυτός είναι πλέον ο μόνος τρόπος για να γίνει το παραπάνω βήμα και το οποίο πρέπει να γίνει τώρα!

πηγη : http://alturl.com/u7ner

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s